Typer av golvmattor

Att välja rätt typ av matta är avgörande eftersom det ökar golvsäkerheten, höjer produktiviteten och påverkar underhållskostnaderna. Det finns ett brett utbud av mattor tillgängliga på marknaden från detaljhandelsmattor som minskar kassörernas smärtor och smärtor till hallmatta metervara som förbättrar interiören i ditt hus har du många alternativ att välja mellan. Du kan använda den här artikeln som en guide för att välja den bästa golvmattan för ditt hem eller din arbetsplats. 

  1. Golvmattor mot trötthet

Golvmattor mot trötthet är lämpligt utformade för att användas i detaljhandelsutrymmen som livsmedelsbutiker, snabbserveringsrestauranger och små inomhusmarknader. De är konstruerade för att minska den stress som bärs av arbetarnas ben och ryggmärg eftersom de har en mycket bra absorptionshastighet. De finns i olika former och storlekar och kan därmed användas i små utrymmen som restauranger såväl som humongous platser som monteringslinjen för en fabrik. Det finns också ett stort utbud av finish att välja mellan. 

Golvmattorna mot trötthet är också vattentåliga, fettbeständiga och spillbeständiga. Detta gör dem perfekta för att placeras i köksutrymmen. Mattorna är utformade på ett robust sätt så att de enkelt kan hantera svåra förhållanden. 

  1. Mattor och entrémattor

Mattor och entrémattor kan användas i kommersiella såväl som bostadsutrymmen. De kan användas på högskolor, i hektiska kontorsgångar, korridorer och lobbys på hotell, upphöjda golv, vid ingången till vardagsrummet, restauranger och närbutiker. 

Dessa mattor är synliga för dina gäster och kommer förmodligen att vara det första som kommer att dra uppmärksamhet. Så se till att du väljer vilken typ av matta och golvmatta som passar dina robusta behov samt är snygg och estetisk. 

  1. Mattor för våtutrymme

Förutom de trötthindrande mattorna finns det även specialdesignade mattor för våta områden. Våta mattor är fördelaktiga i områden där vattennivån är mycket högre än vanligt. Platser som diskrum i kommersiella kök, bakom barbord, platser intill kylarna i restauranger eller i livsmedelsbutikerna är de vanligaste exemplen där mattor i våta områden kan visa sig vara användbara. 

Våta mattor ökar rörligheten i köksområdet genom att ge en bra dragkraft på det våta golvet. Det måste dock noteras att utan ett bra dräneringssystem kommer även de bästa mattorna att slitas bort på nolltid. Så se till att den våta matta du väljer för ditt köksutrymme har bra vattenbeständighet och klipp ut dräneringshålen ordentligt. Utan hålen stannar vattnet på mattans yta och det är ett fullständigt nej-nej. 

  1. Anpassade mattor hemma

När du tänker på mattor ser du det vanligtvis som en matta som ligger vid ingången till huset. Men det finns många andra användningsområden för en matta. Mattor kan också användas i badrum, vardagsrum och garage. Faktum är att placera hallmatta metervara är ganska vanligt i många europeiska hem. The hallmatta metervara ge madrasserna ett unikt och elegant utseende samtidigt som du håller området torrt och rent. Madrasser är benägna att locka till sig smuts och genom att placera dem hallmatta metervara du kan hålla smutsen borta från madrasserna. 

Med det största utbudet av mattor och mattor över hela Europa är Trendcarpet pionjären inom mattaindustrin. Vi har ett brett utbud av mattor i olika färger, mönster och mönster som passar ditt val. Klicka här för att lära dig mer om mattorna och titta på vårt sortiment. 

About Dwight V. Bartholomew

View all posts by Dwight V. Bartholomew →